Инициатива за нова джамия в София. Този път - частна. Кемил

...
Инициатива за нова джамия в София. Този път - частна. Кемил
Коментари Харесай

Расте, но не старее! София скоро може да се сдобие с първата си частна джамия

Инициатива за нова джамия в София. Този път - частна. Кемил Рамадан първо се прочу като претендент за президент, след това като персонален другар на значими арабски шейхове, след това като задържан за закани против Корнелия Нинова. А през днешния ден - като строител на нова столична джамия, написа Нова телевизия.
Парите са от него, теренът – от общината.

„ Конюшните на царя, на „ Дондуков” са идеални за джамия. Имам неповторим спонсор, който ще даде към 50-60 милиона за съвременна хубава джамия. Парите са налице. Само би трябвало да ни позволи общината, госпожа Фандъкова. Имам другари. Един от шейховете на „ Абу Даби инвестмънт”, той ще пристигна на откриването, на първа копка”, декларира Кемил Рамадан.

Вдъхновението на Рамадан пристигнало от безконечния дефицит на място в софийската джамия „ Баня баши”, поради който поклонниците постоянно се кланят на тротоара.

Принципна поддръжка показват и от основното мюфтийство, до което Кемил Рамадан не се е допитал.

„ Централната софийска джамия е извънредно незадоволителна за всички, които желаят да извършат своята молитва”, разяснява Мустафа Избищали, областен мюфтия на София.

Но не тъкмо по този метод.

„ Най-добре тези неща да бъдат канализирани посредством Мюсюлманско вероизповедание посредством разговор със Столичната община. Всяко друго нещо буди конспирации и съмнения”, разяснява Избищали.

Опитите на основното мюфтийство да построи втора джамия в квартал „ Малинова долина” удрят на камък от години.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР